tupperwaremutfakta

Kadınlar ve Mutfağa dair herşey...
 
AnasayfaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Bayatlamayan Poğaça

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 304
Kayıt tarihi : 28/07/09

MesajKonu: Bayatlamayan Poğaça   Ptsi Kas. 16, 2009 12:39 pm

Yumuşacık hamuruyla ağızda dağılan, sabah kahvaltıları ve beş çayınıza lezzet katan bayatlamayan poğaça tarifi MSN Kadın’da! İsterseniz sade isterseniz peynirli harçla hazırlayabilirsiniz.




Bayatlamayan Poğaça
Malzemeler,

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı sıcak süt

1 su bardağı maden suyu

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

1 paket yaş maya

Yeteri kadar un

Üzeri için 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına maya ve sıcak sütü alıp karıştırın.

Üzerine toz şekeri ekleyip 10 dakika köpürene dek bekletin.

Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.

Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün.

Ilık ortamda 1 saat bekletin.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Poğaçaları fırın tepsisinde 10 dakika bekletin.

Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://tupperwaremutfakta.yetkinforum.com
 
Bayatlamayan Poğaça
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
tupperwaremutfakta :: Kadınca-
Buraya geçin: