Yoğurt tatlısı 500 gr. yoğurt
bir paket çilekli jöle
2 su bardağı kaynar su
3 yemek kaşığı bal
yoğurt sık örgülü süzgeçte 2 saat süzülür. jöle kaynar su ile karıştırılırken bal ilave edilir. ılıklaşan jölenin içine yoğurt katılarak iyice karıştırılır. şekilli kalıplarda dondurulup 4-5 saat sonra meyve ile ikram edilir.
Karides Sote
500 gr. karides
250 gr. mantar.
1 adet soğan
2 adet domates
2 yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
soğan ve biber doğranır. önceden ısıtılmış tavaya konan zeytinyağı ile soğan ve biberler kavrulur. temizlenip dilimlenen mantarlar karışıma eklenir. domatesler kabuğu soyulup küp küp doranır. mantarlar suyunu saldığında dondurulmuş karidesler ve domates karışıma eklenir. karidesler piştiğinde sıcak sıcak servis yapılır.
Eğer diyette olmasaydık biraz kaşar peyniri rendesi eklerdik.
Havuçlu Kabak Borani
3 Adet Orta Boy Kabak
2 Adet Orta Boy Havuç
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2-3 dal dereotu.
Sebzelerin kabukları kazınır. Sebze soyacağı ile ince şeritler halinde doğranır. Kaynar suda önce kabaklar sonra havuçlar ikişer dakika haşlanır. Bu arada dereotu ince ince kıyılır. Dereotu hazırlanan sarımsaklı yoğurda eklenir. Yoğurt haşlanıp süzülen sebzelerin üzerine gezdirilir.