Lezzetli Yaz Tavuğu
Malzemeler:
3 adet domates
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 kırmızı biber
1 sarı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
biberiye, adaçayı ve rezene yaprağı
4 adet tavuk butu
2 çay kaşığı şeker
1 tutam kırmızı pul biber
10 adet dilimlenmiş siyah zeytin
1. Fırını önceden 210 derecede ısıtın.
2. Sebzeleri hazırlayın.
* Soy soy'u kullanarak domatesleri soyun ve küp küp doğrayın.
* Sarımsak ve soğanları soyup ince dilimler halinde kesin.
* Kırmızı biberleri çekirdeklerinden temizleyin ve jülyen doğrayın.
3. Bütün sebzeleri Ultraplus 3 lt.'nin içine yerleştirin. Zeytinyağını, baharatları ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın.
4.Tavuk butlarının derilerini çıkarın, tuz ve kırmızı biber pıl biberle ovalayıp sebzelerin üzerine yerleştirin.
5.Ultraplus'ın kapağını kapatıp 210 derecede 30 dakika pişirin.
6.Doğranmış domates ve şekeri ekleyip tadını kontrol edin, 20 dakika daha pişirin. Pişmesine bir kaç dakika kala dilimlenmiş zeytinleri de ekleyin.
Haşlanmış patates ya da taze ekmekle sıcak olarak servis yapın.
Tarif 4 kişiliktir.